Шульц оголосив про відставку з посади голови німецьких соціал-демократів

Середа, 14 лютого 2018, 08:44

Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц, який очолював партію близько року, у вівторок, 13 лютого, оголосив про свою відставку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Керівництво партії номінувало на посаду нової очільниці СДПН 47-річну лідерку фракції соціал-демократів у Бундестазі Андреа Налес.

Голосування відбудеться 22 квітня на партійному з’їзді у Вісбадені. У випадку затвердження на з'їзді її кандидатури, Налес стане першою жінкою, котра очолить СДПН за майже 155-річну історію цієї політсили. А до того тимчасово виконувати обов'язки голови партії має Олаф Шольц.

Як повідомлялося, після завершення коаліційних переговорів Мартін Шульц висловив бажання очолити міністерство закордонних справ у майбутньому уряді Німеччини та залишити посаду голови партії. Своєю наступницею на чолі СДПН він тоді запропонував Налес.

Утім, такий крок викликав різку критику з боку багатьох однопартійців, у тому числі нинішнього міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля, котрий не приховував бажання залишитися на чолі міністерства.

Згодом, 9 лютого, Мартін Шульц заявив, що не претендуватиме на те, щоб очолити міністерство закордонних справ.

Нагадаємо, після оголошення результатів виборів до Бундестагу Шульц виступав за перехід СДПН в опозицію та виключав можливість того, що може стати міністром в уряді Меркель.

Переговори щодо перспективи створення "великої коаліції" у складі ХДС/ХСС і соціал-демократів успішно завершилися 7 лютого. Утім, коаліційну угоду ще мають підтримати члени СДПН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.