Габріель: руйнування ліберального порядку створить новий, незнайомий нам світ

Субота, 17 лютого 2018, 10:56

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав всіх світових лідерів зберегти сучасний світовий порядок та попередив про небезпеку нинішніх тенденцій.

Про це він заявив у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Габріель висловив впевненість в тому, що нинішній світовий порядок, який також називають "ліберальним", є вигідним для всього світу.

"Ліберальний світовий порядок – не ідеальний. Але це найкраще, що ми маємо", - пояснив він.

Нині, за його словами, світ опинився перед небезпекою зламу цього порядку, в тому числі через те, що "США більше не є найсильнішою країною світу".

"Коли ліберальний порядок руйнується, інші країни готові стромити свої цеглини у світовий порядок. І ми не знаємо, яким буде світ, заснований не на ліберальних цінностях", - пояснив він. Габріель наголосив, що такі країни як Росія, Китай, Іран намагаються переформувати частину світу за своїм зразком.

Заява Гябріеля виявилася схожою на висновки експертної команди Мюнхенської конференції, яка попередила про те що світ підійшов до імовірності серйозних перетворень. Детальніше про це – в публікації "Світ на межі конфлікту: сенсаційна доповідь Мюнхенської конференції про стан міжнародної безпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.