NYT: Трамп зайняв останнє місце у рейтингу президентів США

Вівторок, 20 лютого 2018, 09:59

Президент США Дональд Трамп зайняв останнє місце в рейтингу найбільш успішних американських лідерів.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому The New York Times професором Брендоном Роттінгхаузом з університету Х'юстона та директором Центру історії й політики Джастіном Воном.

Дональд Трамп змістив з останньої сходинки в рейтингу американських президентів Джеймса Б'юкенена.

"Джеймс Б'юкенен, який був на чолі країни, коли Сполучені Штати скотилися в громадянську війну, поступився своєю позицією найгіршого президента нинішньому главі держави Трампу", - йдеться в публікації.

В опитуванні взяли участь 170 членів Американської асоціації політичних наук. Президенту Б'юкенену присудили 15 балів, тоді як Трампу – 12.

Найвищий рейтинг мають президент Авраам Лінкольн (95 балів), Джордж Вашингтон (93 бали) та 32-й глава Білого дому Франклін Рузвельт (89 балів).

Як відзначають автори публікації, у Трампа є ще не менш як три роки на те, "щоб виправити ситуацію після принизливого дебюту" на посаді президента.

"Згідно з попереднім рейтингом, Трамп розташувався в найнижчій категорії, проте десятки президентів на початку своїх термінів демонстрували слабкі результати, а пізніше коригували свій курс,  отримуючи суспільне визнання", - наголошують дослідники. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.