У сирійській Гуті попри перемир’я тривають обстріли

Вівторок, 27 лютого 2018, 12:50

У сирійській Гуті на околицях Дамаска тривають обстріли попри перемир’я.

Про це повідомляють обидві сторони конфлікту, інформує BBC.

Протягом ночі ситуація в регіоні булла відносно спокійною, повідомив Сирійський центр з моніторингу прав людини. Та вже у перші дві години оголошеної Росією "гуманітарної паузи" ряд обстрілів відбувся у містах Дума, Хараста та Місраба.

Сирійська цивільна оборона, чиї волонтери більш відомі як "білі шоломи", повідомили про загибель однієї людини в Думі. Спостерігачі з Сирійського центру моніторингу запевняють, що цей напад відбувся ще до початку перемир’я.

Наразі не зрозуміло, чи зможуть міжнародні організації доправити гуманітарну допомогу у район, в якому під час жорстоких бомбардувань в останні дні перебували 367 тисяч людей.

У вівторок, 27 лютого, у сирійській Гуті на околицях Дамаска розпочалося п’ятигодинне перемир’я, підтримане Росією.

Режим тиші діятиме щоденно з 9:00 до 14:00. Це дозволить цивільним залишити район, який в останні дні жорстоко бомбардували сирійські урядові сили, підтримувані Москвою.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН 24 лютого проголосувала за резолюцію, яка вимагає негайно запровадити 30-денне перемир'я в Сирії.

Внаслідок бомбардування силами режиму Башара Асада сирійської Східної Гути протягом семи днів загинули понад 500 цивільних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.