У Німеччині заарештували ймовірного ісламіста

Середа, 28 лютого 2018, 18:36

Федеральна прокуратура Німеччини повідомила про затримання та арешт громадянина Сирії, якого підозрюють у підтримці угруповання "Фронт ан-Нусра", пов'язаного з "Аль-Каїдою".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Судді видали ордер на арешт на 33-річного Абдула Саттара А. Підозрюваний був затриманий 27 лютого, а його будинок в районі південнонімецького міста Карлсруе був обшуканий.

Чоловіка підозрюють в тому, що він брав участь у війні в Сирії на боці Вільної сирійської армії, яка воює проти урядових сил Башара Асада. Повідомляється, що у квітні 2014 року він нібито затримав члена терористичної організації "Ісламська держава"  Салеха А. і передав його "Фронту ан-Нусра" для обміну полоненими з ІДІЛ.

Проте обмін не відбувся, оскільки полоненому вдалось втекти. Салех А. був також затриманий у Німеччині в вересні 2016 року і зараз перебуває під слідством за підтримку ІДІЛ.

За даними Федерального управління з кримінальних справ, у німецьких в'язницях зараз перебувають близько 150 потенційних зловмисників-ісламістів. Загалом в 2017 році кількість кримінальних справ, порушених в Німеччині за підозрою в тероризмі, зросла до 1200.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.