В Амстердамі посилюють правила відвідування кварталу червоних ліхтарів

П'ятниця, 9 лютого 2018, 09:54

Влада Амстердама прийняли рішення з квітня посилити правила відвідування кварталу червоних ліхтарів, щоб скоротити туристичний потік у жвавому районі міста і захистити приватне життя працівників секс-бізнесу.

Про це повідомляє NLTimes.

"За останні роки число організованих турів значно зросло. У найактивніші моменти, наприклад, з 11 до 12 години ранку, цей район відвідують до 27 груп на годину", - йдеться в заяві міської влади.

Перед початком туру гід повинен пояснити учасникам групи про необхідність проявляти повагу до мешканців, підприємців і працівників секс-бізнесу. Також вводиться заборона на візит екскурсійних груп чисельністю понад 20 чоловік. Всі екскурсії в квартал повинні закінчуватися не пізніше 23:00.

Туристичним групам не дозволяється зупинятися в найбільш людних місцях кварталу, під час туру також заборонено вживання наркотиків або алкоголю.

Гіди, які порушать правила, будуть оштрафовані. Штраф у 190 євро буде стягуватися з незалежного гіда і 950 євро - з гіда, який працює на туристичну компанію. У разі трьох порушень гіда позбавлять ліцензії.

Муніципалітет також вивчає питання про те, чи можна в фінансовому і юридичному плані накласти податок на учасників екскурсій.

Щорічно квартал червоних ліхтарів, який став однією з визначних пам'яток Амстердама, відвідує понад 200 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: