Естонія приєдналася до ініціативи проти "Північного потоку-2"

Понеділок, 12 березня 2018, 17:30

Спікер естонського парламенту Ейкі Нестор приєднався до заяви проти будівництва "Північного потоку-2", підписаної раніше у Вільнюсі спікерами парламентів Латвії, Литви і Польщі.

Про це повідомляє Delfi.

"Естонія вважає "Північний потік-2" політичним проектом. Ми хочемо, щоб Рада Євросоюзу найближчим часом обговорила зміну директиви щодо газу", - відзначив Нестор.

Згідно із запропонованими поправками до директиви щодо газу, всі трубопроводи, прокладені з держав, що не входять в ЄС, повинні відповідати положенням енергетичного законодавства Євросоюзу. До таких газопроводів належить і "Північний потік-2".

"У спільній заяві парламентів висловлюється підтримка цим принципам. Я повідомив колег про своє рішення підписати спільну заяву. Причина, з якої я роблю це сьогодні, проста. Я підпишу від імені Естонії лише ті заяви, з якими ознайомився заздалегідь. Заява стала результатом співпраці між Литвою і Польщею. Сьогодні вранці я ознайомився з текстом заяви і вирішив до неї приєднатися", - повідомив спікер естонського парламенту.

Як відомо, керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії підписали у Вільнюсі лист про те, що газопровід "Північний потік-2" спрямований на енергетичне узалежнення держав ЄС від Росії. Раніше цей лист підписали Україна і Молдова.

У листі наголошується, що енергетична безпека становить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. На думку авторів листа, незважаючи на те, що газопровід "Північний потік-2" представляють як комерційний проект, насправді він є інструментом політики російської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.