Сейм обговорить вплив спецслужб РФ на погіршення українсько-польських стосунків

Середа, 14 березня 2018, 08:29

Комітет Сейму Польщі з питань спеціальних служб 22 березня обговорить роль російських спецслужб у діях, спрямованих на дестабілізацію польсько-українських відносин в Україні та Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

Інформацію про це мають представити голови Агентства внутрішньої безпеки (ABW), Агентства розвідки (AW), Служби військової контррозвідки (SKW) та Служби військової розвідки (SWW).

"Скличу на майбутній четвер – 22 червня – засідання комітету. Хочемо дізнатися від голів спецслужб (…) про те, якою є роль російських спецслужб в антипольських провокаціях та дезінформації в Україні", - повідомив голова комітету Марек Опьола від партії Право і справедливість.

"Водночас ми попросимо їх представити звіт про роль росіян у подібних антиукраїнських діях у Польщі. На нашу думку, ці акції спрямовані на провокування та поглиблення неприхильності до громадян України у Польщі та поляків в Україні і це частина гібридної війни Росії", - сказав Опьола.

Нагадаємо, Агентство внутрішньої безпеки Польщі проводить слідство у справі підпалення польськими громадянами, членами праворадикальної організації "Фаланга", будинку центру угорської культури в Ужгороді. Трьох підозрюваних у цьому злочині Агентство внутрішньої безпеки затримало 21 та 22 лютого, двох з них арештував суд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.