Принцу Бельгії скоротили виплати за несанкціоновану дипломатичну діяльність

Понеділок, 2 квітня 2018, 09:44

Парламент Бельгії ухвалив рішення скоротити видатки на утримання принца Лорана через його несанкціоновану дипломатичну діяльність.

Про це повідомляє ВВС.

Принц Лоран минулого року у парадній формі морського офіцера відвідав посольство Китаю в Брюсселі, щоб вшанувати 90-річчя Китайської народної армії.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель попереджав принца про необхідність отримувати дозвіл МЗС перед проведенням будь-якої дипломатичної діяльності.

Принц Лоран у посольстві Китаю 

Мішель запропонував скоротити щорічне фінансування діяльності принца на 15% і депутати підтримали це рішення. До скорочення бельгійський бюджет виділяв принцу 307 тисяч євро, тепер він отримає на 46 тисяч євро менше.

54-річний принц Лоран є молодшим братом короля Філіппе. Перед голосуванням він надіслав емоційного листа до депутатів, в якому нагадав, що він, як член королівської родини, не може заробляти на життя.

Він назвав голосування "судом над моїм життям". "Ці виплати, скорочення яких обговорюється в результаті політичних або медійних течій, - це ціна на життя - ціна мого життя", - написав він.

Адвокат принца раніше заявив, що уряд не може скорочувати виплати, адже Лоран не має доступу до соціального забезпечення або пенсії, а також не має права влаштуватися на оплачувану роботу.

Це вже не перший випадок, коли принц проводить несанкціоновану дипломатичну діяльність.

У жовтні 2016 року він зустрівся з прем'єр-міністром Шрі-Ланки Ранілом Вікрамасінгхом, коли той відвідав Брюссель. Принц їздив в Демократичну Республіку Конго в 2011 році і зустрівся з президентом Жозефом Кабілою, здійснив декілька візитів до Лівії, коли Муаммар Каддафі перебував у владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.