Трамп відмовився підписувати комюніке саміту G7, звинувативши Трюдо

Неділя, 10 червня 2018, 09:33

Президент США Дональд Трамп наказав представникам Вашингтона не підписувати комінюке за підсумками саміту "Великої сімки" у Канаді.

Про це американський лідер написав у Twitter.

"Зважаючи на брехливі заяви Джастіна Трюдо під час прес-конференції та той факт, що Канада обкладає американських фермерів, робітників та компанії величезними митами, я наказав представникам США не підписувати комюніке, поки ми розглядаємо можливість введення тарифів на автомобілі, які завалюють ринок США!" - заявив Трамп.

За його словами, поведінка Трюдо на саміті G7 була "нечесною та слабкою".

"Трюдо поводився так лагідно і м'яко під час наших зустрічей на G7 тільки для того, щоб дати прес-конференцію після мого від'їзду, заявивши, що "мита США були образливими", і він "не дасть сісти собі на шию". Дуже нечесно і слабо. Наші мита - це відповідь на його 270% на молочні продукти США!" - написав глава Сполучених Штатів.

Трамп покинув саміт до оприлюднення підсумкового комюніке. Трюдо назвав саміт "вкрай успішним".

Президент США Дональд Трамп раніше звинуватив адміністрацію Барака Обами у тому, що це вона дозволила Росії анексувати Крим, і знову підтримав повернення Росії до G8.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп перед вильотом на саміт G7 у п'ятницю підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу. 

Європейські члени "Великої сімки" переконані, що це неможливо, доки не буде вирішене українське питання, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.