Росія видала перший дозвіл на будівництво "Північного потоку-2"

Понеділок, 11 червня 2018, 14:39

У понеділок, 11 червня, компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво ділянки газопроводу "Північний потік-2" в Росії.

Як повідомили в прес-службі компанії, дозвіл видало міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ.

Роботи з практичної реалізації проекту в рамках отриманого дозволу будуть розпочаті найближчим часом з урахуванням природоохоронних аспектів відповідно до висновку Державної екологічної експертизи.

"Північному потоку-2" необхідно отримати в Росії два основних дозволи. Крім виданого сьогодні, слід отримати ще дозвіл на будівництво підводних трубопроводів в територіальних водах РФ від Федеральної служби з нагляду в сфері природокористування. Очікується, що дозвіл буде видано найближчим часом.

Станом на сьогодні повні комплекти дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" видані в Німеччині, Фінляндії та Швеції.

Данія ще не схвалила остаточного рішення про видачу дозволу.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.