Франція оголосила про закриття торгового представництва в РФ

Понеділок, 16 липня 2018, 17:23

Франція вирішила закрити своє торгове агентство Business France в Росії після довгих переговорів з російською стороною щодо видворення з країни директора агентства та арешту рахунків.

Про це повідомляє Reuters.

У березні Росія видворила чотирьох французьких дипломатів у відповідь на аналогічний крок Франції у зв’язку з отруєнням колишнього російського шпигуна і його дочки в Солсбері.

"Умови роботи Business France значно погіршилися за останні кілька місяців", - пояснило посольство Франції у своїй заяві, у якій додало, що агентство постраждало внаслідок "незаконних конфіскацій на своїх банківських рахунках, не зважаючи на те, що вони захищені Віденською конвенцією".

Раніше французьке дипломатичне джерело повідомило, що МЗС Росії позбавило дипломатичного статусу представництво у сфері торгівлі та інвестицій посольства Франції в РФ.

Представництво у сфері торгівлі та інвестицій у Франції займається просуванням малого та середнього бізнесу в Росії, а також супроводом французького бізнесу, що працює на території Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.