Словацькі депутати збираються в Крим попри застереження посла України

Вівторок, 24 липня 2018, 16:04

Група словацьких депутатів наполягає на своїх планах відвідати окупований Крим попри попередження посла України Юрія Мушки, що це буде порушенням українських законів.

Про це повідомляє словацький портал SME.

Група депутатів на чолі з позафракційним Петером Марчеком минулого тижня заявила про плани відвідати окупований півострів у серпні. Вони повідомили, що збираються прибути до Криму з Москви.

У відповідь посол України Юрій Мушка заявив, що через цей візит їм загрожуватиме заборона на в’їзд до України у майбутньому.

"Ті, хто відвідує Крим порушують закони України, і українська сторона відповість на це рішення. Думаю, люди, які відвідають Крим, у майбутньому зіткнуться з забороною в’їзду в Україну" - сказав Мушка.

Слова посла обурили спікера словацького парламенту Андрея Данко, який заявив, що посол не має вказувати депутатам Словаччини, куди їм їхати чи не їхати.

Самі ж депутати не думають відмовлятися від намірів відвідати Крим. Марчек заявив, що хоче перевірити, чи дійсно зі своєї волі населення Криму вирішило бути з Росією і потім підготувати відповідну доповідь для інформування словаків.

"Посол України каже, що заборонить мені в'їзд на територію України. Даруйте, хіба так чинить країна-приятель?" – сказав він.

Наразі відомо, що до складу делегації словацьких депутатів крім Марчека увійдуть позафракційна Мартіна Шимковічова, троє депутатів керівної Smer-SD та депутат націоналістичної SNS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: