У Франції підозрюваного джихадиста звільнили з в'язниці через помилку

Четвер, 23 серпня 2018, 14:27

Французька влада підтвердила, що підозрюваний джихадист, який разом зі своєю сім'єю нібито планував здійснити вибух в Ліоні в 2014 році, був помилково звільнений з-під варти.

Про це повідомляє The Local.

Міністерство юстиції Франції оголосило, що ув'язнений у Парижі Уалід Б. був звільнений 3 квітня у зв'язку з серйозною помилкою слідчого судді.

Про помилкове звільнення підозрюваного першим повідомило видання Le Canard Enchainé.

Уалід Б. перебував під вартою з серпня 2016 року, французька влада підозрювала його в тому, що разом із своїми братами та іншими родичами вони планували напад в Ліоні 2014 року. Судовий процес у цій справі мав відбутися у Парижі в листопаді.

Але слідчий суддя забув поновити документ про тимчасове затримання Уаліда B, що призвело до його автоматичного звільнення.

Недбале поводження зі справою ще більше посилюється тим фактом, що в травні, під час юридичного нагляду, Уалід Б. був заатриманий за межами авторизованого периметра за водіння без посвідчення.

В його мобільному телефоні були фото джихадистів з вогнепальною зброєю та ісламські пропагандистські фільми.

Незважаючи на те, що Уалід Б. майже одразу постав перед судом, його відпустили. Прокуратура закликала до 10 місяців арешту і оскаржила рішення та домоглася повторного розгляду справи на 13 вересня у Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: