Експеримент у Литві: компанії скоротили робочий час, залишивши колишню зарплату

П'ятниця, 7 вересня 2018, 09:59

Дві литовські компанії вирішили боротися з лінню працівників, частими перервами на каву та переглядами інтернет-сайтів, скоротивши кількість робочих годин, але залишили при цьому колишньою зарплату.

Як повідомляє Delfi, таких заходів вжили компанії Engineer і Valandinis. 

У компаніях усвідомлюють, пише видання, що сподіватися на 100% віддачу і ефективність працівників неможливо. Тому з цього тижня вони скоротили робочий час з 9 до 16 год.

Через півроку планують скоротити час роботи ще на годину - до 15 год. А якщо нововведення принесе результат, то працівники цих компаній будуть працювати до 14 год.

Глава компанії Engineer Вітаутас Бартушіс розповів, що скоротити робочий час думав уже кілька років.

"Ні для кого не секрет, що жоден працівник на 100% не використовує робочий час. Мета - мотивувати працівників і створити такі умови, щоб у робочий час люди були більше орієнтовані на роботу.

Тому ми скоротили час роботи на годину. Але в майбутньому збираємося працювати тільки до 14 год. Ми вважаємо, що таке рішення поліпшить настрій в колективі, працівники зможуть приділяти собі більше часу, своїм сім'ям теж, а мета компанії - конвертувати це гарний настрій в прибуток компанії", - сказав Бартушіс.

За його словами, працівники сприйняли цю звістку з радістю. "Було два періоди радості. Один - коли ми повідомили, що скорочується робочий день, а інший - що зарплата не змінюється, а може навіть збільшується", - сказав він.

За даними Rekvizitai.lt, в компанії Engineer в липні середня зарплата становила 1300 євро, в Valandinis - трохи більше - 1400 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.