Москва вважає небезпечними погрози США знищити російські ракети

Середа, 3 жовтня 2018, 11:53

Росія вважає небезпечними висловлювання постпреда США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон про те, що США будуть готові знищувати російські ракети, які, на думку Вашингтона, розробляються в порушення Договору про ракети середньої і меншої дальності (РСМД).

Про це заявила у вівторок офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"Таке враження, що люди, які роблять подібні заяви, не усвідомлюють ступінь своєї відповідальності і небезпеки агресивної риторики. Хто уповноважив цю даму робити подібні заяви? Американський народ?" - сказала Захарова.

За її словами, військові експерти РФ дадуть відповідь на такі погрози.

"Дуже просто ламати і трощити все підряд, складно лагодити і відновлювати. Американській дипломатії належить зробити чимало для відновлення наслідків власних помилок", - сказала Захарова.

Постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон напередодні заявила, що Росія повинна припинити розробку ракети, яка порушує договор про РСМД, в іншому випадку США спробують знищити її до того, як вона почне функціонувати.

Пізніше у Twitter Гатчісон пояснила, що вона не мала на увазі нанесення превентивного удару по Росії з метою знищення ракет.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вчора заявив, що Росія не дотримується зобов’язань за договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.