США пригрозили Росії знищити заборонені договором ракети

Середа, 3 жовтня 2018, 09:09

Росія повинна припинити розробку ракети, яка порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, в іншому випадку США спробують знищити її до того, як вона почне функціонувати.

Про це заявила  постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон на прес-конференції у Брюсселі.

"Контрзаходи (з боку США. - Ред.) полягатимуть у тому, щоб усунути ракету, яка розробляється Росією в порушення домовленості. Ми зі свого боку намагаємося не робити нічого, що може порушити договір, який дозволяє проводити дослідження, але не розвивати ракетні програми, і ми ретельно дотримуємося вимог договору, поки Росія порушує його", - сказала Гатчісон.

Йдеться про нові російські ракети наземного базування великого радіусу дії 9M729, які, на думку США, порушують заборону на крилаті та балістичні наземні ракети середньої дальності.

Пізніше у Twitter Гатчісон пояснила, що вона не мала на увазі нанесення превентивного удару по Росії з метою знищення ракет.

Її позиція полягає в тому, що Москва повинна повернутися до дотримання Договору РСМД, в іншому випадку країни НАТО будуть змушені вжити додаткові дії для забезпечення своєї безпеки.

"Нинішні порушення договору російською стороною є неприйнятними", - зазначила вона.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг вчора заявив, що Росія не дотримується зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: