Генсек НАТО: РФ ставить під загрозу договір про ліквідацію ракет

Вівторок, 2 жовтня 2018, 12:29

У НАТО стурбовані тим, що Росія не дотримується зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу.

"Ми залишаємось стурбованими тим, що Росія не поважає свої міжнародні зобов'язання, включаючи Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який зараз перебуває під загрозою через дії Росії. Дуже важливо, щоб Росія відповіла на цю стурбованість конкретно та прозоро", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО вказав на розробку Росією нової ракети наземного базування великого радіусу дії - 9М729.

"Росія не надала жодної конкретної інформації про ці ракети. Всі союзники погоджуюся, що це порушення домовленостей", - сказав Столтенберг.

Він відмовився говорити про конкретні дані, де саме Росія має намір розміщати ці ракети, але зазначив, що НАТО має певну розвідувальну інформацію щодо цього.

Росія минулого року випробувала ракети цього типу, і в Кремлі заявляли, що їх створення не порушує договір про ліквідацію ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: