Тереза Мей виключила другий референдум щодо членства в ЄС

Четвер, 15 листопада 2018, 20:16

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виключила можливість проведення другого референдуму щодо членства країни в ЄС.

Про це вона заявила на прес-конференції в Лондоні.

"Я маю дуже чітку позицію щодо другого референдуму. Я висловила її депутатам парламенту і більшість із них погодилися, що вони дали можливість британцям проголосувати і тепер ми маємо забезпечити виконання цього голосування. Другого референдуму не буде", - сказала Мей.

"Ми спитали думку людей, вони сказали, що ми маємо вийти з Європейського союзу і ми вийдемо з ЄС 29 березня 2019 року", - додала вона.

Раніше Тереза Мей заявила, що її проект угоди про вихід з ЄC, погоджений з Брюсселем, відповідає всім очікуванням британців.

Нагадаємо, у четвер подали у відставку міністр з питань Brexit Домінік Рааб, державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара і міністр праці та пенсій Естер Макві. Своє рішення вони пояснили незгодою з проектом угоди про Brexit.

Напередодні після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні. Мей визнала, що угода містить окремі пункти, які можуть викликати дискусію у британському суспільстві. Зокрема - питання Північної Ірландії.

Це рішення відкрило дорогу для офіційного затвердження умов Brexit на рівні Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС, який пройде 25 листопада.