Прем’єр Британії захищає угоду про Brexit: це - єдиний правильний шлях

Четвер, 15 листопада 2018, 19:44

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей наполягає, що її проект угоди про вихід з ЄC, погоджений з Брюсселем, відповідає всім очікуванням британців.

Про це вона заявила на прес-конференції в Лондоні.

"Я вірю, що курс, яким ми йдемо, єдиний правильний для країни. Я вірю в угоду усіма фібрами своєї душі. Мій підхід - насамперед національні інтереси", - сказала Мей.

Вона зазначила, що всі дії уряду спрямовані на те, щоб забезпечити волевиявлення британців на референдумі: контроль на кордонах, контроль за розподілом фінансових потоків, вихід з-під юрисдикції суду ЄС тощо.

Вона зазначила, що повністю розуміє тих, хто незадоволений компромісами у її угоді, в тому числі міністрів, які подали сьогодні у відставку.

"Ця угода забезпечує те, що було проголосовано, і вона відповідає національним інтересам. Це непроста ситуація, це складні переговори. Моя угода про Brexit забезпечить велике майбутнє для Британії", - сказала Мей.

Нагадаємо, у четвер подали у відставку міністр з питань Brexit Домінік Рааб, державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара і міністр праці та пенсій Естер Макві. Своє рішення вони пояснили незгодою з проектом угоди про Brexit.

Напередодні після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні. Мей визнала, що угода містить окремі пункти, які можуть викликати дискусію у британському суспільстві. Зокрема - питання Північної Ірландії.

Це рішення відкрило дорогу для офіційного затвердження умов Brexit на рівні Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС, який пройде 25 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: