Президент Польщі не розуміє підтримки "Північного потоку-2" країнами ЄС

Понеділок, 31 грудня 2018, 12:37

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що йому важко зрозуміти підтримку деякими європейськими країнами будівництва газопроводу "Північний потік-2" і зауважив, що санкційну політику ЄС варто переглянути для збільшення тиску на РФ.

Про це він заявив він в ефірі TVP Info.

"Є санкції, і вони повинні бути збережені. Їх також треба проаналізувати, тому що їх можна підготувати ще краще, щоб чинили ще більший тиск, щоб Росії було ще складніше", - сказав Дуда.

Він додав, що йому важко зрозуміти підтримку європейцями газопроводу "Північний потік-2", що призведе до домінування  російського "Газпрому" на європейському ринку.

"Той факт, що в Європейському Союзі не сказали рішучого "стоп" "Газпрому", що "Газпром" просувається в Європейському Союзі, і багато країн Європейського Союзу, їх лідери, спокійно з цим погоджуються - це те, що мені важко прийняти. Ми постійно обговорюємо цю проблему", - зазначив він.

Дуда додав, що у протистоянні "Газпрому" США "будуть нашим найбільшим союзником".

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - Польща, країни Балтії, Україна та США - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.