Кім Чен Ин готовий зустрітися з Трампом, та радить не випробовувати терпіння Пхеньяна

Вівторок, 1 січня 2019, 11:30

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про сподівання на нову зустріч з президентом США Дональдом Трампом у 2019 році, однак застеріг Вашингтон не тиснути на Пхеньян санкціями.

Про це повідомляє AP з посиланням на новорічну промову Кім Чен Ина.

Кім Чен Ин заявив, що готовий зустрітися з Трампом у будь-який час, щоб це дало результат, "який вітатиме міжнародна спільнота". Однак, за його словами, Північна Корея буде змушена обрати інший шлях, якщо США "продовжать порушувати свої обіцянки і випробовуватимуть терпіння наших людей в односторонньому порядку вимагаючи від нас конкретних кроків, не прибираючи при цьому санкції і тиск".

Лідер КНДР також наполягає на тому, що США повинні дотримуватися свого рішення призупинити навчання з Південною Кореєю.

На початку грудня президент США Дональд Трамп заявив, що скоріш за все зустрінеться з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у січні або лютому.

Лідер КНДР Кім Чен Ин провів безпрецедентний саміт з президентом США Дональдом Трампом в Сінгапурі в червні. Кім зобов'язався до "повної денуклеаризації Корейського півострова" у спільному документі, підписаному з Трампом. Однак з того часу США неодноразово звинувачували КНДР у недостатній роботі над процесом денуклеаризації.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році, після чого зіткнувся з міжнародними санкціями. США також вводять обмеження проти російських компаній та осіб, які ведуть заборонену санкціями співпрацю з КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: