Українці у ПАРЄ підтримають литовця на генсека Ради Європи, попри натяки МЗС

П'ятниця, 11 січня 2019, 18:48

Більшість членів української делегації в ПАРЄ підтримують кандидатуру Андрюса Кубілюса на виборах генерального секретаря Ради Європи.

Про це написав глава делегації Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

"Щоб не було різних домислів: генерального секретаря Ради Європи обирають члени ПАРЄ. Більшість української делегації давно визначилась - ми підтримуємо кандидатуру Андріаса Кубіліуса, колишнього прем‘єра Литви і автора проекту плана Маршала для України", - написав Арєв.

Сьогодні була оприлюднена заява заступника голови МЗС Сергія Кислиці, з якої випливало, що український уряд підтримує на виборах голову МЗС та віце-прем’єра Хорватії Марію Пейчинович-Бурич. Однак заступник міністра підкреслив також, що остаточний вибір не зроблений і залежатиме від позиції претендентів на цю посаду. "Кандидатам, ще належить поділитися із країнами-членами, в тому числі Україною, своїм баченням і підходами щодо ролі РЄ", - додав він.

Як відомо нового генсека Ради Європи обиратимуть саме депутати, члени Парламентської асамблеї Ради Європи, у червні 2019 року. 

На посаду офіційно претендують четверо кандидатів:

Мандат нового генсека починається 1 жовтня 2019 року.

Читайте також інтерв'ю на сайті "ЄвроПравди": "Андрюс Кубілюс: Є підтримка "плану Маршалла" для України, йдеться про 5 млрд євро на рік".

та статтю Кубілюса: "Зруйнувати план Путіна: як Україні отримати перспективу членства в ЄС до 2027 року".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.