Україна і Македонія домовилися завершити підготовку угод про безвіз

Вівторок, 22 січня 2019, 18:05

Дипломати України і Македонії домовилися завершити процес підготовки підписання угод про безвізові поїздки громадян обох країн.   

Про це повідомляє прес-служба МЗС України за підсумками політичних консультацій під головуванням заступника міністра Василя Боднара та державного секретаря МЗС Македонії Віктора Дімовського.

"У ході переговорів сторони окреслили ключові напрями подальшого розвитку двостороннього політичного діалогу, торговельно-економічної та регіональної співпраці, розвитку договірно-правової бази, протистояння російським гібридним загрозам, в тому числі у контексті безпекової ситуації в регіоні Західних Балкан, а також підтримки суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили українські дипломати, зокрема, домовлено про "підготовку чергового засідання економічної комісії, фіналізації Угоди про безвізовий режим поїздок громадян та налагодження співпраці між містами і регіонами двох країн, насамперед, Києвом та Скоп’є".

Також під час візиту македонської делегації було детально обговорено питання реформування дипломатичних служб України та Македонії. 

"За результатами зустрічі учасники домовились про подальший обмін практичним досвідом на експертному рівні та підписали План консультацій між МЗС України та Республіки Македонія на 2019-2020 роки", - додали у МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.