Міністр оборони Литви: лишилось мало міжнародних угод, які б РФ не порушила

Четвер, 14 лютого 2019, 12:59

Залишилося мало угод, які б Росія не порушила, а ситуація, за якої один порушує договір, а інший - його дотримується, не може тривати.

Про це заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, повідомляє портал Delfi.

"Мабуть, залишилося дуже мало міжнародних угод, які б ця країна не порушила. Тому позиція НАТО єдина - ситуація, коли один порушує договір, а інший - його дотримується, не може тривати", - заявив міністр.

Одночасно він зазначив, що в Росії ще є можливість виправити ситуацію, повернутися до "повного дотримання умов договору, що може бути перевірено, однак саме порушення договору - це вже загроза".

Каробліс зазначив, що міністри Альянсу одноголосно домовилися про те, "що, зрештою, треба сказати правду, потрібно ще раз підняти це питання – якщо Росія не дотримується умов, то договір розривається". За його словами, Росії дається шість місяців на виправлення порушень.

"Ситуація свідчить, що Росія кілька років порушувала, і повинна бути виражена політична воля, що Росії дається період в шість місяців, і все ж за цей час на Росію слід створити вплив з метою повного дотримання договору при одночасній підготовці до гіршого сценарію - розірвання договору", – сказав Каробліс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.