Путін скасував візи для деяких громадян Туреччини

Четвер, 7 лютого 2019, 12:03

Президент Владімір Путін розширив список категорій турецьких громадян, які мають право на безвізовий в'їзд до Росії.

Відповідний указ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Тепер, згідно з поправками президента, без спеціального дозволу можуть приїжджати в Росію громадяни Туреччини, які мають спецпаспорти (вони можуть скористатися такою можливістю, якщо запланували короткострокове відрядження, зокрема до дипломатичних представництв та консульських установ) або є професійними водіями, які здійснюють міжнародні автоперевезення.

Такі заходи будуть прийняті, якщо Анкара піде назустріч і затвердить аналогічні правила щодо російських громадян, зазначає РБК.

Як пише Anadolu, виконувач обов'язків голови турецької Виконавчої ради Асоціації міжнародних перевізників (UND) Ерман Ерек заявив, що якщо не буде проблем з візами і маршрутом, то турецькі перевізники можуть в 2019 році здійснити до 20-30 тисяч рейсів до Росії.

"Скасування віз усуне серйозну перешкоду, що стоїть перед нами. Також візові процеси були основною перешкодою на переговорах про квоти між міністерствами транспорту двох країн. Прохання Туреччини збільшити квоту відхилялася на тій підставі, що у нас немає віз. Після збільшення квот наші перевізники зможуть спокійно наростити число рейсів до Росії", - сказав Ерек.

За його словами, візове питання був проблемою не тільки для турецьких перевізників, а й експортерів.

В Туреччині ведуть роботу з підготовки прямого маршруту до Росії для перевезень суднами Ro-Ro, і російська сторона підтримує цю ідею, зазначив Ерек.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.