Франція і Нідерланди запускають новий "проект" на тлі напруги навколо спільних авіаліній

П'ятниця, 1 березня 2019, 19:43

Нідерландський та французький уряди запускають 4-місячний проект, спрямований на підвищення конкурентоспроможності авіаліній Air France-KLM і на послаблення напруженості між двома країнами після купівлі голландцями нової частки в союзі без інформування Парижа.

Про це пише AP.

Міністр фінансів Нідерландів Вопке Гекстра та його французький колега Бруно Ле Мер провели в п'ятницю в Парижі поспішно організовані переговори, після чого обидва міністри зобов'язалися співпрацювати для зміцнення непростого союзу.

Ле Мер, який назвав дискусії "відвертими і ясними", сказав, що дві країни співпрацюватимуть "для підвищення конкурентоспроможності групи Air France-KLM і для того, щоб забезпечити Air France-KLM великий успіх".

Днями раніше Ле Мер назвав "незбагненним і несподіваним" крок уряду Нідерландів щодо придбання понад 12% акцій холдингової компанії союзу авіаліній Air France-KLM. 

Частка французького уряду в компанії становить 14,3%. Нідерланди також заявили про намір довести свою частку до 14%.

Гекстра сказав, що купівля показала відданість його уряду бізнесу та партнерству з Францією.

"Ми дивимося в майбутнє", - сказав він. "Ми хочемо побудувати кращу компанію, і ми хочемо, щоб інтереси обох країн були враховані", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: