Суд Франції наказав знести незаконно збудований маєток вартістю 57 млн євро

фото
Вівторок, 26 березня 2019, 12:11

Французький суд виніс рішення про знесення величезного маєтку в стилі ренесанс на півдні Франції вартістю 57 мільйонів євро і дав власникові 18 місяців на руйнування власності.

Про це повідомляє  Le Parisien.

Апеляційний суд муніципалітету Екс-ан-Прованс ухвалив рішення, що "Шато Дітер" в Грассі, місті на Французькій Рив'єрі, має бути знищено, власнику нерухомості Патріку Дітеру дали півтора роки на це.

 

На даний момент шато займає площу в 3000 квадратних метрів. Раніше це був скромний заміський будинок площею 200 квадратних метрів, який після перебудови Дітера перетворився на палац.

На території є басейн, вертолітний майданчик і дорога довжиною 600 метрів - все це було побудовано незаконно в охоронюваній лісистій місцевості.

 

У зв'язку з тим, що роботи проводилися незаконно, французькі суди винесли рішення про "відновлення приміщень шляхом знесення всіх побудованих об'єктів", які з'явилися з 2005 року.

Дітеру, який також був оштрафований на 450 тисяч євро, загрожує додатковий штраф у розмірі 500 євро за кожен день, що перевищує 18-місячний термін, встановлений французькими судами.

Державний обвинувач П'єр-Жан Горі назвав перебудову власності Дітера "фараоновим проектом, маячнею, абсолютно незаконним і побудованим незаконно".

Горі додав, що роботи велися "в порушення правил міського планування, а також правил безпеки і охорони навколишнього середовища" власником, "якого турбують тільки гроші".

Зі свого боку, Дітер сказав, що він готовий знести всі будівлі, які були побудовані без дозволу, і визнав, що припустився деяких помилок.

Судовий розгляд почався після поданої сусідом Дітера скарги через те, що шато здавали в оренду для зйомок фільмів, а також для весіль, за ціною в 50 тисяч євро за вечір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.