У Росії відповіли Трампу на вимогу піти з Венесуели

Середа, 27 березня 2019, 20:14

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що США повинні виконати свої обіцянки, зокрема про виведення військ з Сирії, перш ніж звертатися до Росії з вимогами покинути Венесуелу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС.

На тлі прибуття минулого тижня до Венесуели двох літаків російських військово-повітряних сил із майже 100 військовослужбовцями на борту президент США Дональд Трамп заявив, що Росія "повинна піти" з Венесуели і для досягнення цього Вашингтон розглядає "всі варіанти".

"Перш ніж давати поради комусь звідкилясь йти Сполученим Штатам потрібно реалізувати власну концепцію виходу, зокрема з Сирії", - сказала вона.

Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев назвав неприйнятним висловлювання Трампа.

"Це абсолютно неприйнятна заяву, по-перше. Це заява, яка, зрозуміло, загрожує своєю непрозорістю, непродуманістю, непередбачуваністю, а тим самим і небезпекою, по-друге", - сказав Косачев.

"Сподіваюся, що Венесуела буде продовжувати залишатися для Росії добрим і надійним партнером. Ми до цього абсолютно точно готові", - додав він.

Як повідомлялося, віце-президент США Майк Пенс назвав "провокацією" прибуття минулого тижня до Венесуели двох російських літаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.