Опозиціонерка Чапутова виграла президентські вибори у Словаччині - опитування

Субота, 30 березня 2019, 23:12

Опозиційний кандидат Зузанна Чапутова отримає переконливу перемогу на президентських виборах у Словаччині.

Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Aktuality.sk.

Вибори у Словаччині завершилися о 22 годині за місцевим часом. Відразу після цього були оприлюднені результати опитувань.

Згідно результатам опитування агентства "Фокус", проведеного для телеканала Markíza, Зузана Чапутова отримала 55,2% голосів. За її опонента - висуванця партії влади SMER, віце-президента Єврокоміссії Мароша Шефчовича, віддали голоси 44,8% словаків.

Альтернативне дослідження, проведене MEDIA RTVS показує ще більш переконливу перемогу опозиціонерки -  60,5% проти 39,5%.

Нагадаємо, у першому турі за Зузанну Чапутову віддало голоси 40,57% виборців, за Шевчовича – 18,66%. І Чапутова, і Шевчович, вважаються в цілому дружніми до України політиками. Проте Чапутова більш однозначно виступає за надання європейської перспективи для Києва та за продовження санкцій проти РФ.

Від абортів до покарання РФ: як обрання нової президентки Словаччини допоможе Україні

Президент у Словаччині – в основному церемоніальна посада, але він має обмежені права ветувати ухвалені парламентом закони, призначати прем’єр-міністра і суддів Конституційного суду.

Детальніше про вибори можна почитати у статті "Від абортів до покарання РФ: як обрання нової президентки Словаччини допоможе Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: