Франція: після теракту у в’язниці наглядачі заблокували 15 тюрем

Середа, 6 березня 2019, 10:34

Тюремні наглядачі у Франції заблокували близько 15 в’язниць у середу після теракту в тюрмі суворого режиму Конде-сюр-Сарт, в результаті якого двоє охоронців отримали поранення.

Про це повідомляє France Info.

У вівторок нападник, який радикалізувався у тюрмі, та його партнерка, що таємно пронесла ніж у в’язницю, забарикадувалися в кімнаті для побачень. Під час штурму двоє наглядачів отримали ножові поранення.

Кульові поранення отримали ув'язнений і його партнерка. Від отриманих ран жінка померла. Нападника затримали, інцидент розслідують як терористичний акт.

У середу вранці близько сотні наглядачів тюрми Конде-сюр-Сарт заблокували входи до в’язниці. Перед будівлею тюремні охоронці запалили вогонь, спалюючи шини та піддони. Вони невдоволені дефіцитом людських ресурсів у пенітенціарному закладі.

Профспілки тюремних наглядачів закликали співробітників долучитись до блокування інших в’язниць та висловити своє невдоволення умовами праці та безпеки в тюрмах.

Нападник у тюрмі Конде-сюр-Сарт - 27-річний Мікаель Шьоло, який відбував 30-річний термін ув'язнення за викрадення людини, що призвело до смерті, грабіж та прославлення тероризму.

Під час нападу Шьоло кричав "Аллах Акбар". За його словами, він вирішив помститися за смерть Шерифа Шекката, який влаштував стрілянину на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга в грудні і згодом був убитий правоохоронцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.