До Одеси прибув фрегат НАТО

Понеділок, 1 квітня 2019, 10:49

Фрегат королівських ВМС Канади "Торонто" прибув вранці 1 квітня з плановим візитом в Одеський порт. У цей же день очікується прибуття ще одного бойового корабля НАТО - фрегата ВМС Іспанії "Санта Марія". 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Торонто" і "Санта Марія" прибувають до Одеси після патрулювання в Чорному морі разом із іншими кораблями у складі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) протягом декількох діб.

Помпео анонсував додаткові кроки НАТО через дії РФ в Україні

Під час перебування в Одесі капітани кораблів зустрінуться з представниками Збройних сил України та місцевої влади, працюватимуть з військовослужбовцями ВМС України, а також прийматимуть відвідувачів на борту кораблів під час відкритих для відвідувань годин.

Після Одеси кораблі візьмуть участь у навчанні "PASSEX" спільно з кораблями ВМС України в акваторії Чорного моря з метою підвищення взаємосумісності з кораблями Альянсу і держав-партнерів.

26 березня в Чорному морі завершили тренування типу "PASSEX" тральщик "Капрікорн" ВМС Франції та ракетний катер "Прилуки" ВМС ЗС України, під час яких військові моряки відпрацювали взаємодію у складі загону кораблів та спільні протимінні дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.