Німеччина дозволить залишитися британським громадянам навіть у разі "жорсткого" Brexit

Понеділок, 1 квітня 2019, 13:57

Німеччина готує закон, що дозволяє 100 тисячам британських громадян і їх сімей залишитися в країні, навіть якщо Велика Британія вийде з ЄС без угоди.

Як повідомляє "Європейська правда", проект документа опублікувало видання Sueddeutsche Zeitung.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини підготувало відповідні правила і просить федеральні землі відповідним чином підготуватися.

У разі "жорсткого" Brexit, британські громадяни в майбутньому повинні будуть подати заяву на отримання дозволу на проживання.

"Перш за все, федеральний уряд хоче гарантувати статус проживання британських громадян за таким сценарієм для перехідного періоду. В цьому випадку імміграційна влада повинна буде видавати посвідки на проживання протягом перехідного періода", - зазначає видання.

Brexit: Мей обдумує четверту спробу провести угоду

МВС Німеччини також просить керівництво земель надати імміграційним властям "необхідні ресурси" і проводити інформаційну кампанію серед британських громадян, які хочуть залишитися в країні після Brexit.

Нагадаємо, британські депутати в понеділок знову проведуть серію індикативних голосувань у спробі знайти альтернативу угоді про вихід з Євросоюзу.

Минулого тижня британські депутати втретє провалили угоду Терези Мей з ЄС, і ймовірність "жорсткого" виходу Британії значно зросла.