Посол США розкритикував Єврокомісію через "Північний потік-2"

Четвер, 11 квітня 2019, 16:22

Посол США в ЄС Гордон Сондланд звинуватив Європейську комісію у тому, що вона не доклала зусиль для зупинки проекту трубопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Politico.

Комісія намагається врегулювати функціонування спірного проекту "Газпрому" шляхом внесення змін до газових правил ЄС, але стверджує, що не може зупинити будівництво трубопроводу, оскільки його будівництво не порушує правил ЄС.

Використання аргументу верховенства права є "дуже зручним виправданням для того, щоб полегшити насамперед бажання Німеччини отримати дешеву енергію, звідки б вона не йшла", - заявив Сондланд.

Він сказав, що ЄС повинен зменшити свою залежність від російського газу, додавши, що "якщо історія і вчить нас чомусь, то це - хибне місце для того, щоб повісити капелюха".

У ЄС заявили, що "Північний потік-2" не запрацює ще 2-3 роки

Він назвав США частиною енергетичної безпеки ЄС і заявив, що "ми не хочемо бути змушеними з'являтися посеред січня, коли Росія відключить газ".

На запитання, чи розглядає США питання про запровадження санкцій для зупинки "Північного потоку-2", Сондланд сказав, що "санкції є інструментами, які є в арсеналі президента. Вони завжди є можливими".

Нагадаємо, 4 квітня Європейський парламент ухвалив оновлену Газову директиву ЄС, яка також буде застосовуватися до трубопроводів з третіх країн, таких як "Північний потік-2" російського "Газпрому".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: