Литва обіцяє кожному мешканцеві 1000 євро за відмову від старого авто

Четвер, 11 квітня 2019, 16:37

Міністр навколишнього середовища Литви повідомив, що після затвердження плану скорочення забруднюючих викидів мешканцям за відмову від старого автомобіля можна буде виплачувати тисячу євро в рамках заохочення покупки нового авто.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Delfi.

"Потрібно допомогти людям відмовитися, і ми вважаємо, що ця мотивуюча цифра повинна бути близько тисячі євро, при відмові від старого автомобіля і придбанні нового", - сказав міністр Кястутіс Мажейка.

У розглянутих Кабміном Литви в середу заходах щодо скорочення забруднюючих викидів на таке фінансове заохочення передбачено виділити з держбюджету 30 млн євро.

Мешканці, які відмовилися від забруднюючих автомобілів, також зможуть отримати пільги на громадський транспорт.

Єврокомісія: виконання кліматичного зобов’язання ЄС під загрозою

Органам самоврядування, які придбали засоби громадського транспорту, що працюють на природному газі, водні, також буде виділено по 30 млн євро.

Органам самоврядування п'яти найбільших міст і курортів, які запровадили системи, що обмежують рух транспортних засобів, які працюють на дизельному паливі, планують виділити заохочення в розмірі 20 млн євро.

Фінансову допомогу також планується виділити мешканцям, які замінять опалювальні дровами печі на теплові насоси або підключаться до систем централізованого опалення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.