НАТО зрештою дотримається обіцянки щодо членства України - екс-заступник генсека

П'ятниця, 12 квітня 2019, 12:46

Колишній заступник генсека НАТО Александр Вершбоу вважає, що Альянс виконає свою обіцянку щодо членства України та Грузії.

Про це він заявив під час виступу на Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Вершбоу зазначив, що України правильно вчиняє, фокусуючись на реалізації завдань, прописаних у Річній національній програмі.

"Україна має можливості досягти рівня країни, яка б стала привабливим кандидатом на членство в НАТО… Приєднання можливе, НАТО постійно обіцяє, що Україна і Грузія отримають членство, і я вважаю, що рано чи пізно НАТО дотримається своєї обіцянки", - сказав він.

Однак він зазначив, що у ситуації з конфронтацією з Росією навряд чи союзники досягнуть консенсусу (для отримання членства необхідна одностайність всіх 29 країн-членів НАТО. - Ред.).

"В цьому питання потрібне буде лідерство США і важливим буде співпраця України із союзниками", - сказав Вершбоу.

Посол Британії в Україні Джудіт Гоф під час дискусії наголосила на важливості процесу підготовки до вступу.

"Звісно, вам не терпиться, ми це розуміємо. Але процес важливий, тому що він дає вам зміцнення інституцій. Як би довго не тривала ця подорож, вона дає Україні стійкість. Велика Британія підтримує євроатлантичний шлях України", - сказала Гоф.

Посол Канади Роман Ващук у свою чергу повідомив, що команда канадських спеціалістів допомагатиме у розробці Річної національної програми Україна-НАТО на 2020 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.