Президент Чехії звернувся до Зеленського зі згадкою про націоналістичні гасла

Вівторок, 23 квітня 2019, 08:03

Президент Чехії Мілош Земан привітав Володимира Зеленського з обранням на посаду президента та натякнув, що його перемога свідчить про бажання українців реформувати країну, зменшивши градус націоналістичної риторики.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у вітанні, оприлюдненому на сайті чеського президента.

"Дозвольте сердечно привітати вас з обранням на пост президента України. Ваша перемога є доказом волі більшості громадян України змінити нинішню ситуацію і малоефективне керівництво країни. Це також говорить про те, що українці не втрачають надії на покращення політичних, економічних і соціальних умов у своїй державі" - зазначив чеський президент.

ЄС пообіцяв Зеленському міцну підтримку

"Своїм вибором ваші співгромадяни підтвердили, що не відмовились від амбіцій побудувати демократичну, вільну, процвітаючу і мирну Україну, яка все менше на націоналістичних гаслах буде дбати про дійсно прозоре управління і покращення життя кожної людини шляхом проведення структурних реформ", - вважає Земан.

Земан запевнив Зеленського, що "Чехія і надалі буде допомагати проведенню реформ в Україні і підтримувати європейські прагнення України".

Прем’єр Вірменії звернувся до Зеленського українською мовою

Земан зазначив, що буде домагатися цього особисто, оскільки для нього дуже важливий позитивний розвиток України і поглиблення відносин між країнами у всіх сферах.

Чеський президент запросив Зеленського відвідати Прагу з офіційним візитом і завершив своє привітання словами: "Слава Україні!".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: