Лідери ультраправих партій Європи зібралися в Празі перед виборами в Європарламент

Четвер, 25 квітня 2019, 10:09

У Празі в четвер відбудеться зустріч популістських лідерів крайньо правих партій, яким прогнозують безпрецедентний успіх на виборах до Європарламенту у травні наступного місяця після стрімкого зростання антиєвропейських рухів у Європі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на AFP.

Серед доповідачів голова французького "Національного зібрання" Марін Ле Пен та лідер голландської Партії свободи Герт Вілдерс, а лідер італійської "Ліги" Маттео Сальвіні звернеться до учасників через відеозв’язок.

Захід у Празі організувала чеська крайньо права партія "Свобода і пряма демократія", яку очолює чеський депутат Томіо Окамура..

"У четвер наша партія офіційно розпочне європейську виборчу кампанію. Ми хочемо показати, що ми єдині", - сказав Окамура.

"Опитування показали, що наша фракція "Європа націй і свободи"  на чолі з Маттео Сальвіні, Марін Ле Пен, австрійською Партією свободи та іншими має шанс сформувати одну з найсильніших груп у Європейському парламенті", - додав він.

Чеська "Свобода і пряма демократія", яка ніколи не брала участі у виборах до Європарламенту і не має депутатів у Страсбурзі, виступає за "Czexit", тобто вихід з ЄС, так само, як партія Вілдерса хоче вивести Нідерланди з блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.