В Держдумі РФ просять виключити Естонію з ООН

П'ятниця, 5 квітня 2019, 12:21

У російській Держдумі просять генсека ООН Антоніу Гутерреша виключити Естонію зі складу організації через слова президентки країни про російську мову.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на російське агентство РИА Новости.

Заступник голови комітету Держдуми з освіти і науки Борис Чернишов звернувся до генсека ООН із таким проханням через слова глави естонської держави Керсті Кальюлайд про те, що російська мова в школах становить загрозу для естонської мови і культури.

Президент Естонії хоче зустрітися з Путіним під час візиту до Москви

"Всі особи, які ненавидять росіян і російську культуру, прагнуть принизити і розтоптати одну з найбільших мов, можуть виявитися не тільки на лаві підсудних Гаазького трибуналу, а й потрапити на найстрашніший суд - суд історії", - заявив Чернишов.

Чернишов упевнений, що заборона на вивчення російської мови є геноцидом російськомовного населення. Він також упевнений, що ООН вживе заходів щодо Естонії у зв’язку зі словами Кальюлайд.

Естонія: на коаліційних переговорах поки немає згоди щодо мови викладання в російських школах

Як повідомлялося, Кальюлайд відвідає Москву з робочим візитом 18 квітня. Перед візитом до Росії глава Естонії заявила, що "безстрокове продовження двомовної шкільної системи є загрозою для існування естонської мови і культури і не підвищує згуртованість естонської держави".

У Росії Кальюлайд має зустрітися з президентом РФ Владіміром Путіним та планує обговорити з ним конфлікти з Україною і Грузією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.