Ізраїль засудив співробітника консульства Франції за контрабанду зброї

Понеділок, 8 квітня 2019, 16:28

Ізраїльський суд засудив колишнього співробітника французького консульства до 7 років позбавлення волі за контрабанду зброї з Сектора Гази після укладення угоди про визнання провини.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Ромен Франк, який працював водієм в консульстві, постав перед судом після того, як його звинуватили у контрабанді 70 пістолетів і двох автоматичних гвинтівок з Сектора Газа на окупований Ізраїлем Західний берег під прикриттям обмежених перевірок авто дипломатів.

Йому також було призначено штраф у розмірі 30 000 шекелів (7 500 євро). Адвокат Франка заявив, що має намір просити про те, щоб його клієнт відбував покарання у Франції.

Адвокат зазначив, що суддя виніс більш м'який вирок, тому що 24-річний Франк проявив розкаяння і діяв з корисливих цілей, а не через солідарність з палестинцями.

ЄС не визнає Голанські висоти частиною Ізраїлю

Франк був заарештований в лютому 2018 року, і його процес почався через місяць в окружному суді міста Беєр-Шева.

Агентство внутрішньої безпеки Ізраїлю заявило, що Франк отримав загалом близько $5500 за зброю, яку він ввіз контрабандою для групи, в яку входили кілька палестинців.

Ізраїльські офіційні особи заявили, що Франк діяв самостійно без відома консульства і що дипломатичні відносини з Францією не постраждали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: