Париж погрожує заборонити оренду електроскутерів

Вівторок, 14 травня 2019, 13:46

Паризьким компаніям з прокату електричних скутерів пригрозили повною забороною, якщо вони не будуть дотримуватися кодексу доброчесної поведінки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

В останні роки в Парижі виник "бум" компаній, які пропонують короткостроковий прокат електричних скутерів. Lime, Jump, Wind, Tier і Bird - це лише деякі з фірм, що пропонують користувачам брати електроскутери напрокат без документів на стільки, скільки вони хочуть. Скутер можна взяти через додаток і після користування залишити де завгодно.

Греція: кур'єри на скутерах вийшли на протест і оголосили страйк

Попри те, що скутери користуються великою популярністю як у пасажирів, так і в туристів, вони також створюють безліч проблем. Скутери, які можуть розвивати максимальну швидкість до 25 миль на годину, повинні їздити по дорозі, але часто їздять і по тротуару.

Їх також часто залишають в незручних місцях, і транспортні засоби блокують шляхи і паркувальні місця. Дехто навіть викидає їх в річки і канали.

Прем’єр Данії показав Макрону Копенгаген на велосипеді

Сьогодні на вулицях Парижа налічується близько 15 тисяч скутерів. Але якщо нинішні темпи зростання продовжаться, їх кількість скоро досягне 30 тисяч, що, за словами мерії Парижа, занадто багато.

У понеділок керівники компаній-орендодавців були викликані в мерію Парижа, щоб підписати добровільну угоду про сумлінну поведінку. Компанії попередили: якщо вони не будуть дотримуватися угоди, можуть зіткнутися з наслідками, зокрема, навіть з тимчасовою забороною на обслуговування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.