У Данії 19 червня проведуть громадські слухання щодо "Північного потоку-2"

Середа, 15 травня 2019, 16:02

Громадські слухання в Данії щодо третього маршруту газопроводу "Північний потік-2" пройдуть 19 червня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення оператора проекту Nord Stream 2 AG.

"Організовані Данським енергетичним агентством слухання, в ході яких зацікавлені сторони зможуть поставити питання, будуть проведені в місті Ренні на острові Борнхольм 19 червня", - повідомляє компанія.

В ході слухань буде розглянуто звіт про оцінку впливу на навколишнє середовище за третім маршрутом газопроводу на південний схід від острова Борнхольм, що проходить через виняткову економічну зону Данії.

"Громадськість, органи влади і неурядові організації Данії можуть направляти зауваження і питання, що стосуються документації з оцінки впливу на довкілля, в енергетичне агентство до 10 липня. Для консультацій з транскордонних впливів в рамках Конвенції Еспо цей термін триватиме до 17 липня", - йдеться в повідомленні.

У Сенаті США підготували законопроект про санкції проти "Північного потоку-2"

Нагадаємо, 15 квітня компанія Nord Stream 2 подала Данії третю заявку за маршрутом газопроводу "Північний потік-2" у водах на південь від острова Борнхольм.

Раніше Енергетичне агентство Данії попросило у оператора проекту газопроводу "Північний потік-2" додаткову екологічну оцінку основного маршруту проходження газопроводу, на південь від острова Борнхольм.

У Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу "Північний потік-2", визнали, що ці дії Данії здатні відтермінувати завершення проекту на роки.

У Данії кажуть, що аналіз екологічного впливу маршруту проекту газопроводу "Північний потік-2" може тривати кілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.