На крісло прем’єра Британії вже 8 претендентів

Неділя, 26 травня 2019, 13:18

Після анонсу прем'єрки Великої Британії Терези Мей її відставки свій намір очолити керівну Консервативну партію та, відповідно, британський уряд, вже озвучили 8 кандидатів.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на телеканал Sky News.

У неділю міністр охорони навколишнього середовища і відомий учасник кампанії за Brexit Майкл Гоув заявив, що побореться за посаду лідера Консервативної партії.

Британія повинна мати план на випадок "жорсткого" Brexit - Джонсон

Раніше висунення своїх кандидатур анонсували, зокрема, колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, екс-лідер Палати громад парламенту Андреа Лідсом, міністр з питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт, екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон, міністр охорони здоров'я і соціальних справ Метт Хенкок, екс-міністр праці і пенсій Естер Маквей та чинний глава МЗС Джеремі Хант.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

У Єврокомісії відреагували на відставку прем’єр-міністра Британії

Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Раніше Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit, ймовірно, через наближення відставки.