У Єврокомісії відреагували на відставку прем’єр-міністра Британії

П'ятниця, 24 травня 2019, 13:26

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер "без особливої радості" відреагував на заяву про відставку прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей.

Як повідомляє "Європейська правда", про це журналістам у Брюсселі повідомила речниця ЄК Міна Андреєва.

Уряд Британії відклав публікацію законопроекту про Brexit на тлі можливої відставки Мей

"Президент Юнкер стежив за оголошенням прем’єр-міністра Мей цього ранку без особистої радості. Президенту дуже подобалось і він високо цінував співпрацю з прем'єр-міністром Мей. І, як він казав раніше, Тереза Мей – мужня жінка, яку він високо поважає", - сказала представниця Єврокомісії.

Вона підкреслила, що глава Єврокомісії "буде так само поважати та встановить робочі відносини з будь-яким наступним прем'єр міністром, хто б ним не був".

Окремо Андреєва підкреслила, що позиція ЄС щодо угоди про Brexit у зв'язку з відставкою Мей не змінилася. Брюссель наполягає, що текст угоди не може бути переглянутий.

Британія: лідер Палати громад подала у відставку через проблеми з Brexit

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 травня, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня, а також з поста прем’єр-міністра, коли буде обрано її наступника.

Напередодні Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit через наближення відставки.

22 травня ввечері лідер Палати громад Британії Андреа Лідсом повідомила, що залишає свій пост через те, що більше не вірить в урядовий підхід щодо Brexit. На тлі цього з'явилися повідомлення у ЗМІ про зростаючий тиск на Мей з вимогою її відставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.