Фінляндія визнала коаліцію та новий уряд Молдови

Вівторок, 11 червня 2019, 14:23

Фінляндія заявила про підтримку заяви Євросоюзу на рівні Єврокомісії та високого представника з питань зовнішньої політики про легітимність обрання нового уряду Молдови.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні посольства Фінляндії в Бухаресті.

"Фінляндія повністю погоджується з заявою Виского представника Федеріки Могеріні щодо політичної ситуації в Республіці Молдова", - йдеться у повідомленні посольства на Facebook, де також дублюється текст заяви.

Могеріні та єврокомісар з питань розширення Йоганесс Ган 9 червня оприлюднили заяву, в якій стали на сторону новоствореної коаліції Соціалістичної партії та блоку ACUM.

Як відомо, парламентська більшість у Молдові у складі проросійської Соцпартії та проєвропейського блоку ACUM обрала керівництво законодавчого органу (його очолила соціалістка Зінаїда Гречаний), та призначила уряд на чолі з проєвропейською прем'єркою Майєю Санду.

Попередня влада вважає всі суботні рішення парламенту нелегітимними. Обидві сторони звинувачують одна одну в узурпації влади.

Детально про події у Кишиневі читайте у статті "На межі перевороту: що відбувається у Молдові та що це означає для України"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: