Новий глава МЗС Молдови відкликав посла в США для консультацій

Середа, 12 червня 2019, 18:25

Ніку Попеску, міністр закордонних справ і євроінтеграції у новому уряді Молдови відкликав до Кишинева для консультацій посла країни в США Крістіну Балан.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Главу молдавської дипмісії у США просять прибути до Кишинева в п'ятницю, 14 червня.

Попеску додав, що поінформував американську владу про це рішення та його причини, зазначивши, що "з цього моменту будь-яке звернення з боку пані посла Балан не представляє позицію легітимної молдавської влади.

Напередодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Демпартія Молдови поширює в США лист, в якому стверджує, що блок ACUM і ПСРМ діють в інтересах Москви, і що до поширення цього документа має відношення посол Молдови в США Крістіна Балан.

Чому президент Зеленський має подзвонити новому прем'єру Молдови

Сама Балан сказала, що не передавала американським партнерам жодних листів "за підписом Демпартії", але представляє у Вашингтоні "уряд Павла Філіпа".

До призначення на посаду посла Молдови в США в травні 2018 року Крістіна Балан була главою управління зовнішніх зв'язків Демпартії. Відразу після призначення вона опублікувала в американському ЗМІ статтю про "російську загрозу" і небезпеку приходу до влади Партії соціалістів, за якою "стоїть Путін".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.