Мер Лондона порівняв методи Трампа з фашистськими

Неділя, 2 червня 2019, 15:37

Мер Лондона Садік Ган порівняв мову, яка використовується президентом США Дональдом Трампом для згуртування своїх прихильників, з мовою "фашистів 20-го століття".

Як повідомляє "Європейська правда", про це Ган написав в статті для The Guardian напередодні візиту американського президента в Лондон.

"Президент Дональд Трамп є лише одним з найбільш кричущих прикладів зростаючої глобальної загрози. Крайні праві набирають популярність у всьому світі, погрожуючи нашим насилу завойованим правам і свободам та цінностям, які визначають наші ліберальні і демократичні суспільства протягом більше 70 років", - написав Хан.

Хан розкритикував організацію зустрічі Трампа з почестями під час його триденного перебування в Лондоні, яке, як очікується, спровокує масові протести в британській столиці у вівторок.

"Віктор Орбан в Угорщині, Маттео Сальвіні в Італії, Марін Ле Пен у Франції і Найджел Фарадж тут, у Великобританії, використовують ті ж самі слова фашистів 20-го століття, щоб заручитися підтримкою, але з новими зловісними методами, щоб донести своє послання. І вони набирають силу і завойовують владу і вплив в місцях, де це було немислимо всього кілька років тому", - додав він.

Лідер британської опозиції звинуватив Трампа у втручанні у внутрішні справи

Нагадаємо, Трамп порадив Великій Британії вийти з Європейського Союзу без угоди, якщо Брюссель не виконає умови Лондона.

Він також підтримав Бориса Джонсона, який претендує на посаду глави уряду, і закликав включити лідера партії Brexit у переговори щодо виходу з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.