В АП змінили департамент зовнішньої політики, прибравши "європейську інтеграцію"

Четвер, 20 червня 2019, 15:32

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про зміну структури адміністрації глави держави, в тому числі відповідального за зовнішню політику департаменту.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Замість адміністрації Зеленський своїм указом утворив Офіс президента, який налічує 18 підрозділів, серед яких - директорат з питань зовнішньої політики.

За часів Петра Порошенка цей підрозділ називався "головний департамент зовнішньої політики та європейської інтеграції". В новій назві слова "європейської інтеграції" відсутні.

Як відомо, у Зеленського за напрямок зовнішньої політики відповідає посол України в НАТО Вадим Пристайко. Наприкінці травня його було призначено заступником глави адміністрації президента.

11 червня Зеленський вніс до парламенту подання на призначення Пристайка главою МЗС України. Однак, парламент поки не звільнив чинного міністра Павла Клімкіна.

Спочатку Зеленський призначив на посаду в АП заступницю глави МЗС Лану Зеркаль. Йшлося про те, що вона керуватиме зовнішньополітичним блоком АП.

Однак в той же день указ про призначення Зеркаль зник з офіційного сайту глави держави, а далі був скасований. За даними джерел, Зеркаль відмовилася від посади через неприйнятність співпраці із керівництвом АП, а саме з Андрієм Богданом.

Детальніше про ці призначення читайте у статті "Зе-дипломатія: хто та як керуватиме зовнішньою політикою за нового президента".