У Грузії звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня

Середа, 26 червня 2019, 13:58

Звільнили з-під варти 51 особу, затриману на акції протесту в Тбілісі в ніч на 21 червня, повідомив Тбіліський міський суд.

Про це, як передає "Європейська правда", пише "Эхо Кавказа".

Рішення звільнити тих, кого притягнули до адміністративної відповідальності за опір поліції, ухвалили напередодні пізно ввечері. З таким клопотанням до суду звернулася прокуратура.

Всього після зіткнень з поліцією перед парламентом затримали 305 учасників акції, з них 121 людину посадили під арешт. Напередодні стало відомо, що з них 54 людини все ще були в ув'язненні, повідомляє "Новости-Грузия".

"25 червня колегія з адміністративних справ Тбіліського міськсуду розглянула і задовольнила протести прокуратури, згідно з якими, термін ув'язнення, присуджений 51 особі за адміністративні правопорушення 21 червня, був змінений і скорочений. На підставі суддівської постанови, 51 особу негайно звільнили від адміністративного ув'язнення", - наголошується в інформації суду.

Грузія: спікером парламенту обрали лідера більшості

Звільнення всіх затриманих в перший день акції було однією з вимог протестних виступів біля парламенту, які тривають.

Раніше були виконані вимоги про відставку голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе і проведення наступних виборів до парламенту за пропорційною системою. Залишається ще одна, головна вимога - відставка міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія.

У заворушеннях 20 -21 червня біля парламенту Грузії постраждали 240 осіб, зокрема 80 правоохоронців. Поліція розганяла людей за допомогою сльозогінного газу та стріляла гумовими кулями.

Читайте також: "Росії нагадали про окупацію: чому Грузія повстала проти влади і до чого тут РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.