Британські консерватори узгодили нові правила вибору лідера, щоб швидше знайти заміну Мей

Середа, 5 червня 2019, 09:59

Британська Консервативна партія затвердила правила конкурсу для заміни прем'єр-міністра Терези Мей на посаді голови партії, включаючи заходи із пришвидшення відбору кандидатів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Комітет 1922, який представляє консервативних депутатів, погодився з тим, що для отримання статусу кандидата претенденту буде потрібна підтримка восьми законодавців - вищий поріг, ніж було раніше.

Потім кандидати повинні набрати 5% голосів - або 16 голосів - серед законодавців, щоб пройти перший тур, а потім 10%, щоб залишитися в конкурсі у другому турі голосування.

Найменш популярні кандидати будуть виключатися в послідовних раундах голосування.

Партія заявила, що перше голосування консервативних законодавців відбудеться 13 червня, а подальші голосування заплановані на 18, 19 і 20 червня.

Потім приблизно 160 000 членів партії по всій країні проведуть голосування поштою за двох фіналістів. Голосування розпочнеться 22 липня і за його підсумками буде визначений наступний прем'єр-міністр Британії.

На посаду лідера консерваторів претендували 13 осіб, але двоє вже вийшли з передвиборчої гонки. Серед основних претендентів на посаду - колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон, його наступник Джеремі Хант, колишній міністр з Brexit Домінік Рааб і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув.

Як відомо, Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.